Свадби


 

РЕСТОРАН „МАРКОВИ КУЛИ“- ПРИЛЕП, ГИ ОРГАНИЗИРА ВАШИТЕ СЕМЕЈНИ ВЕСЕЛБИ-СВАДБИ, КРШТЕВКИ, ВЕРИДБИ, МАТУРСКИ

 

МЕНИ БР.1 - 260мкд(4,3€)

 • мешана салата
 • ордевер
 • свинско печено
 • пилешки стек
 • гарнир
 • кикиритки

МЕНИ БР.2 - 300мкд (4.9€)

 • мешана салата
 • ордевер
 • свинско печено
 • телешко динстовано
 • гарнир
 • кикиритки

МЕНИ БР.3 - 260мкд (4.3€)

 • мешана салата
 • ордевер
 • кременадла
 • плескавица
 • гарнир
 • кикиритки

 

МЕНИ БР. 4 - 240мкд (3.9€)

 • мешана салата
 • ордевер
 • пилешки стек
 • плескавица
 • гарнир
 • кикиритки

 

МЕНИ БР.5 - 280мкд (4.6€)

 • мешана салата
 • ордевер
 • телешко динстовано
 • пилешки стек
 • гарнир
 • кикиритки

 

МЕНИ БР. 6 - 270мкд (4.3€)

 • мешана салата
 • ордевер
 • кременадла
 • пилешки стек
 • гарнир
 • кикиритки

 

Цените од менито не вклучуваат пијалоци

 • Пијалоците коштаат  95 МКД или 1.5€ по лице. Ова ви обезбедува неограничено пиење. Изборот на пиалоци вклучува: кисела вода, вино (црвено и бело од 1 литар), пепси, газоза, миринда, пиво - Крали Марко, Златен Даб  или Скопско.

Во менито по Ваш избор може да се вклучи и следното:

 • чорба - 40 ден
 • Топло предјадење (пирошка и похован кашкавал) - 80 ден
 • Доколку сакате состојките за ордевер да бидат ваши, наплаќаме 30 ден по лице за услугата
 • Доколку би сакале да имате домашна припремена ракија и густи сокови, можете да ни ги доставите.
 • Ресторанот го задржува правото на промена на цената без претходна најава, доколку се промени цената на артиклите, или доколку дојде до промена на девизниот курс.

Од ресторанот добивате:

 • за свадби до 100 гости - торта и шампањ
 • до 200 гости - аранжирање на маса, торта и шампањ